keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Satulan sovittelua ja kuulumisia

Pahoittelut pienestä kirjoitusviiveestä, ja siitä että nyt tulee parin päivän setit taas tiivistettynä yhteen pakettiin! Töitä on piisannut vaikka muille jakaa ja nyt olen ensimmäistä kertaa pitänyt lentokentältä saadut 2 vapaapäivää ihan oikeasti vapaapäivinä, mikä tuntuu kyllä kieltämättä hyvin terapeuttiselta!

Lauantai:
Kaapolle on ollut etsinnässä nyt jonkin aikaa satula. Vaihtoehtoja oli monenlaisia, ja aloin jo päätymään joustorunkoisen hankintaan. Lauantaina menin talleilemaan ja moikkaamaan Kaapoa, joka oli yltä päältä paarmojen peitossa. Reppana :( Hain tutultani Terhiltä Pfiffin koulusatulan sovitukseen, mutta se ei ikävä kyllä sopinut olleskaan. Ei hevoselle, eikä mun takapuolelle. Siinä puunasin sitten kuraisen ja pöllyävän hepan kuntoon, nakkasin uudet kamppeet itselleni ja Pfiffin satulan selkään. Lähdettiin pihasta, ja totesin heti, että satula pois. Niinpä nappasin satulan välistä pois ja lähdin ilman satulaa maastoilemaan. Ja voi vinde.. Meillä oli edessä tahtojen taistelut.


Pfiff selässä
Tappelu alkoi jo pihasta lähdettyä, hypittiin ja riekuttiin, eikä meinattu yhtään mennä sinne suuntaan kun olis pitänyt. Kehittyyhän se tasapaino hienosti näinkin, onneksi on harjaa mistä ottaa kiinni, heh. Päästiin pienen ärähtämisen jälkeen etenemään 'vanhan pappilan'-lenkkiä eteenpäin leppoisasti kaula pitkällä päristen. Kuitenkin naapurin talon ohitettua, piti seota taas totaalisesti ja hypätä viereiselle pellolle riehumaan (pahoittelut pellon omistajalle..). Kieltämättä fiilis oli kuin milläkin intiaaniponin ratsastajalla, ja aloin jo pohtimaan, josko kypärän osto olisi tuonut huonoa karmaa meidän kohdalle.


Päästiin tilanteesta kuitenkin ohi, ja mentiin lenkki loppuun nätisti ilman sen suurempia sekoamisia. Sitten lopuksi parit ravit pellolla (lue: minä pompin perunasäkkinä, yritin keskittyä pysymään selässä ja löytää jarrut Kaapolle, jolla oli virtaa).


Tiistai: 
Nyt tänään kävin hakemassa tallille mennessä perus-Wintecin 500 sovitukseen, jollainen minulla itsellänikin oli aikoinaan Lounan kanssa. Ideana oli saada perussatula selkään, josta pystyisi sitten helposti näkemään, mihinkä suuntaan ja millaista satulaa kannattaisi lähteä etsimään. Menin tallille, pistin herran kuntoon ja lähdin maastoon Wintecin kanssa. 


En voinut uskoa alkuun, mutta wintec istui kun istui hyvin ja oli mun takapuolelle just nappi valinta. Ihanaa!! Tätä enempää en vois fiiliksissä olla, näin helposti ja nopeasti sain uudet vermeet Kaapolle ja pääsen keskittymään olennaisiin asioihin. 


Mentiin nussakka pieni maastoreissu, ravailtiin ja säikyttiin välillä lintuja, jotka pyrähteli pusikoista. Ihana tunne, minä, Kaapo ja aurinko! Tämä on nimenomaan SE FIILIS, jonka takia koko harrastukseen olen hurahtanut.


Maaston jälkeen mentiin pellolle laukkailemaan ja harjoittelemaan raviympyröitä. Voin kertoa, että Kaapo on kuin Tykinkuula, kun se ampaisee laukkaan ja voin vaan huvittuneena miettiä, miten mahdutaan isojen askeliemme kanssa kentälle työskentelemään syksyllä! Heh.


Ratsastuksen jälkeen päästin Kaapon laitumelle takaisin ja jäimme kaikki odottelemaan uuden hepan saapumista. Lauma sai siis uuden jäsenen, 13-vuotiaan suomenhevosruunan. Pieni ja kompakti pakkaus! 


Hauukotus!


Keskiviikko/Tänään: 
Lähdettiin liikkeelle, vietiin epäsopiva Pfiffin satula Terhille takaisin ja suunnattiin Hööksiin jälleen kerran. Sieltä lähti matkaan tällä kertaa jalustinhihnat, jalustimet ja todellakin tehokas tappava-teurastava-paarmojen-kärpästen-surmaaja-myrkky! Joka todettiin tänään erittäin toimivaksi tapaukseksi. Mitä nyt tietty meni puoli pullollista jo melkein tänään..


Näin helposti se käy penkin kanssa :D

Olipa yllättävän simppeliä lähteä uusien sopivien varusteiden kanssa auringon paistaessa maastoon. Jusu lähti pyörällä mukaan. Mentiin pitkä maastoreissu, löydettiin uusia reittejä sekä nautittiin kesästä ja toisistamme! :)



Maastoreissun jälkeen pari laukannostoa pellolla, loppukäynnit ja sen jälkeen pesu. Kaapo innostui leikkimään oikein tosissaan tänään vesiletkun kanssa, voi että.. olisittepa nähneet! :)


Nyt sitten tiedossa kahden päivän tauko niin Kaapolle kuin minullekkin, sillä mulla on tiedossa To ja Pe 12h työpäivät. Mutta sen jälkeen koittaa neljä päivää putkeen vapaata! 


Mammutti, joka on aina niin hyväntuulinen!

2 kommenttia: