perjantai 27. huhtikuuta 2012

Edistystä

Lähdettiin käymään Biltemassa kun Jusu pääsi töistä. Haettiin sieltä mulle 'nahkapaska' jotta saisin ylipitkiin (155cm) jalustinhihnoihin hemmetisti lisää reikiä. Tallille tullessa askarreltiin siis ihan ensiksi jalustinhihnat sen pituiseksi, että selässä ollessa pystyisi keventämään jälleen normaalisti. 


Hain Lounan tarhasta ja pistin kuntoon. Nyt kun on ollut nätimpää keliä, ei hevonenkaan näyttänyt kura-aasilta vaan ihan omalta itseltään! Mentiin kentälle, jossa tallin omistaja meni hevosellaan Mellillä. Selkäännousussa meillä meni yhteensä varmaan vajaa kymmenen minuuttia. Haluaisin Lounan jo pikkuhiljaa oppivan, ettei tarvitse kierrellä ja kaarrella selkään nousun aikana noin mahdottomasti. Sitten selkään ja vain pienen pieni puolikas pyrähdys ja tilanne ohi.


Alkukäyntien ja taivutteluiden aikana seuraamme tuli myös Grandi omistajineen (samainen joka yritti astua Lounaa n. kk sitten). Joka kerta, kun Grandi osui edes lähelle Lounaa, laittoi neiti korvat luimuun ja alkoi puhkua ja puhista allani. Haha. Pientä roskaa jäänyt ilmeisesti viime kertaisesta 'tapaamisesta' hampaankoloon :)


Napattiin raveja ja yritin keskittyä käsiini ja silloin tällöin siihen, etten katsoisi hevosta niskaan vaan eteenpäin. Kun olin saanut pari yötä jäsennellä asioita taas päässäni, asiat alkoi sujua hiukan paremmin. Ravissa kaikki sujui hyvin ja kentän portin ohitse päästiin ilman suurempia pysähdyksiä ulkopohkeen tuella. Kelikin oli mahtava, ei ollut kuuma eikä kylmä ja aurinko paistoi ihanasti vielä klo 19 aikoihin. 


Pieni koettelemus meille tuli kentällä, kun Lounan bestis Melli lähti pois kentältä, mutta siitäkin päästiin etenemään hyvin nopeasti ja loppu sujuikin kuin vettä vain! 


Jo tänä pienen pienenä aikana Louna on kehittynyt ihan valtavasti! Voin vaan olla erittäin iloinen tälläisistä päivistä ja toivoa näitä hirmuisesti lisää! :) Ja pakko antaa vielä pienehkö kunniamaininta Suville, ilman sitä ei nyt oltais tässä. En tiedä onko Suvi niinkään saanut Lounaa 'taltutettua' mutta ainakin muhun tää tyyppi on luonut uskoa! Nyt unten maille! 


<3: JO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti