lauantai 14. huhtikuuta 2012

Rakletet

Meidän pikkuruisen partsin laudoitusvaihdetta


Tää päivä on ollut kelin puolesta ihan mälsä.. ankean värinen ja koko ajan satanut tai tihkuttanut, niinpä siirsin talleilua toiseen päivään. Aloitettiin tossa pari päivää sitten meidän parvekkeelle laudoituksen teko ja nyt tänään saatiin melkeinpä valmiiksi. Vielä pitäis pinta käsitellä jotenkin :) 
Illemmasta Julia tuli meille yökylään ja alettiin tekemään rakletteja meidän tapaan. Raklettepannujahan on siis myynnissä ihan missä vaan perus marketissakin, ja jokainen käyttää sitä aika lailla omalla tyylillään.. Tässä kuitenkin tulossa meidän tapa, joka on lähteny joskus 8 vuotta sitten mun kummeilta liikkeelle ja sitemmin levinnyt koko suvulle. Jokaisella siis nykyään on jonkin sortin raklettekone kotona. 



Meillä on siis aikalailla ollut aina samat täytteet käytössä; pekoni,jauheliha,sipuli,ananas,tonnikala ja maissi. Tänään sovellettiin hiukan ja lisättiin fetaa ja jätettiin maissi pois. Elikkä idea on aika simppeli, jokainen kerää oman setin vuokaan, joka lopuksi viimeistellään juustolla. Sitten laitetaan vuoka grilliin ja heivastaan paahtoleipä levyn päälle paahtumaan. Kun leipä on paahtunut hyvin molemmilta puolilta ja vuoassa olevat ainekset ruskeina, ne kipataan ylösalaisin lautaselle ja lisätään maun mukaan pari juustosiivua päälle. Eli ikään kuin ruokaisampi lämmin voileipä. 







Sitten käytiin kodin ykkösessä pyörähtämässä ja napattiin Saw 1 ja 3 messiin, koska 2 löytyykin kotoa. Nyt siis näin kylläisenä hyvin syötynä aletaan katselemaan kolmisin silpomista :) Mikäs sen hauskempaa.. Hauskat viikonloput kaikille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti