tiistai 20. maaliskuuta 2012

Karvanlähtö?

Tässä muutama päivä sitten otin ja harjasin Missyn.. voi huoh, koko asunto on täynnä niitä ihania vaaleita tuppoja, joita turkista lähtee ja imuripussit vaan täyttyy! Sain tosiaan 'kerättyä' sylillisen karvaa pois missystä ja silti sitä lähtee ja on vielä 'päälläkin' jäljellä. 


Tänään aamupäivästä menin töihin ja töiden jälkeen Rocky-koira tuli jälleen hoitoon minulle. Tällä kertaa olin kotosalla yksikseni, kun Jusu oli vielä töissä, joten en saanut pupuja 'piiloon parvekkeelle' mutta onneksi Rocky ja puput tulivat hyvin juttuun. Missy oli 'äiti,olet hylännyt minut'- ilmeellä ja fiiliksellä joka kerta, kun Rocky tuli samaan huoneeseen minun perässäni. Haha, tekee välillä tämmöinen siedätyshoito ihan hyvää meidän riippakinttu-neidille. Tunsin osittain jopa sääliä sitä kohtaan, kun näytti niin surulliselta ja hylätyltä putteparalta :D 


Puoli kuuden aikaan vietiin Rocky kotiin ja jatkettiin Missy kyydissä tallille. Ollaan Lounan kanssa pidetty nyt tasan viikko molemmat 'lomaa' ja tänään oli tarkoitus lopettaa lomailut ja aloittaa aherrus jälleen. Tallille oli tullut viikon aikana kaksi uutta 'lehmäponia' (kirjavia) ja ne ihastuttivat kyllä tarhassa vaalean punaiset riimut päässä! Lounan ja kaverusten tarhassa oli meneillään lanaukset, joten odottelin hetken aikaa ja nappasin sitten neidin talliin ja harjasin VÄHINTÄÄN puolisen tuntia talvikarvaa pois. Huh, nyt muistan miksi ennenkin jännetupintulehdukset iskivät aina keväisin.. Kumisualla yritin jynssätä ja jynssätä.. sain kuitenkin aikaiseksi vain puolisileän hepan, puolikkaan kottarillisen karvaa ja kipeän ranteen. No, mutta ihana puoli tässä on se, että kesä oikeasti on tuloillaan! :) Sitten pistettiin varusteet päälle reippaasti ja mentiin kentälle. Kenttä oli nyt paljon paremmassa kunnossa kuin viimeksi ja neidillä olisi varmasti virtaa mukavasti viikon lomailun jälkeen.


Selkäännousussa oli taas hankaluuksia, neiti hyöri ja pyöri ympyrää. Lopulta kun Juhani roikkui toisella puolen, Louna luovutti ja päästi minut selkäänsä. Sitten ei tapahtunut mitään. Ei kertakaikkiaan mitään. Me seisottiin. Varmaankin 4min. 


Sain Lounan liikkeelle lopulta peruuttamalla ja sitten mentiin kuin tykin suusta! Neiti pyrähti vauhdilla käyntiin ja taas alkoi ihme 'tikitys' (samainen jonka suvi huomasi viimeksi kun oltiin yhtä aikaa tallilla, etu- ja takajalat menevät ihan eri pareina). Tilannetta pohdittuani, yhdistin tämän 'tikityksen' hirveeseen määrään energiaa ja pieniin vihreisiin miehiin Lounan korvien välissä. Olin kuitenkin itse varmana ja rentona tänään selässä, joten ongelmia ei tullut. Mentiin löysin ohjin ja pääsääntöisesti painoavuin isoa kahdeksikkoa, kiemuroita ja voltteja päädyissä. Sitten napattiin ravia vasempaan kierrokseen, whoaaam.. meinattiin lähteä jo laukkaankin, mutta ravi saatiin ja siinä pysyttiin 1,5 kentällistä! Hyvä me! Huomasin Lounan kuumuvan tajuttomasti, joten napattiin uudet pätkät ravia, isolla pääty-ympyrällä ja pitkillä sivuilla ja sitten siirryttiin käyntiin. Neiti oli kuin 'lentoon lähdössä' mutta käytin tätä energiaa hyväkseni hienoihin ravi-suorituksiin :) 


Sen jälkeen oli vuorossa oikea kierros (se meille vaikea). Yritin saada edes hiukan hajua Lounalle siitä, mitä asettuminen on ja sain sitä yllättävän hyvin perille, ratsastamalla tarkat kulmat. Sitten napattiin ravit myös oikeaan kierrokseen. Ensimmäisellä 'nostolla' neiti lähti johonkin laukan tapaiseen? ,otin pois ja käynnin kautta uusiksi perään, sitten onnistui. Tällä hetkellä Louna on kuitenkin niin vino ja lavat edellä kulkeva, etenkin oikeaan kierrokseen, että ravauskin tuottaa ongelmia, kun suuntana olisi VIISTO,OIKEA ja LUJAA. Hah. 


Onnistuneiden ravien jälkeen nappasin jalustimet pois ja kuljin pitkillä ohjilla antaen paino-ohjeita suuntiin. Sitten loppukäynnit ja heppa sisälle. Kokeilimme Lounalle tallin omistajan hepan mustang-satulaa ja voi jösses. Se istui kuin nakutettu. (tosin tuossa leveys oli 35? kun taas Lounalla voisi olla 33?). Mutta silti, nyt päätin että Mustangia alan metsästämään. Saisi vaan ensin/samalla tuon Wintecin pyörimästä jaloista :) Tälläistä tänään, nyt nukkumaan! 
Hyvät yöt! <3: Jo


PS. Sori jos on kirjotusvirheitä, en jaksanut käydä läpi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti