tiistai 13. maaliskuuta 2012

Kengitys


Kengityspuuhia


Tänään oli Lounalla kengitys, joten klo 17 maissa tallille ottamaan neiti sisälle. Keli oli mitä hurjin, järkyttävä tuuli ja ihme sään vaihdoksia. Lounalla napattiin etupopot poies ja vuoltiin nättiin malliin sekä laitettiin uudet kengät ja samaiset hokit mitä edellisissä kengissä oli. Olin kuvaavinani teille kaikille mahtavan videon todisteeksi siitä, kuinka hurjasti Louna nauttii kengityksestä (ala- ja ylähuuli hytkyy molemmat ihan kilpaa sikin sokin) ja pää on pitkällä. Mutta, ilokseni huomasin 'kuvaamisen' jälkeen, etten ollut kuvannut sekuntiakaan. No, nyt joudutte siis vain uskomaan sanaani, neiti nauttii älyttömästi kengityksestä. :) Lounan minulla olon aikana, olen käyttänyt samaa kengittäjää ja ollut erittäin tyytyväinen jälkeen. Ja niin on ollut hevonenkin! Eli siis, jos joku kaipaa kengittäjää hevoselleen, niin huomio ja minulta nimiä kyselemään. Puhuttiin samalla myös, että koska neidin kavion laatu on niin hyvä, voisi kesän kokeilla ilman kenkiä. Sais olla 'paljasjalkainen hippi'.
Kengityksen jälkeen kengittäjä sai minut ostamaan vielä 7kg porkkanoita, nyt on mitä syötellä. Mitäpä muuta naiset tarvitsee mieheltä kuin 'kynsimanikyyriä, autollisen kenkiä ja ruokaa' ei ihme siis että Louna on ihastunut tähän henkilöön. Hah. Oli hauska huomata selvästi parin päivän aikana tullut raja neidin turkissa, siinä kohdin missä loimea on pidetty, on jo selvästi talvikarva lähtenyt ja kaula sekä pää on edelleen kuin haisulilla :) Nyhtäsin ja nypin karvoja Lounasta ikäisyyden, kokosin suitset ja puin varusteet päälle. Sitten lähdimme 'myrskyyn' kentälle. 



Kenttä oli hirveässä kunnossa, puolet siitä oli sohjoa ja ns. pettävää ja puolet älyttömän liukasta jäätikköä. Yritimme mennä aika lailla liukkaalla puolella enimmäkseen, koska neitihän ei rätinää jalkojen alla kestänyt. Yllätys yllätys. Selkäännousu meni suhteellisen hyvin, hirveästi ei tarvinnut kieputella ja juosta jakkara kädessä perässä. Neiti oli tänään mukavalla päällä, reipas mutta ei missään nimessä ylivirkku. Olen ajatellut kuolaimen vaihtoa kolmipalaan, mielellään vielä siihen malliin jossa keskiosa toimii rullana, uskoisin että olisi huomattavasti mukavampi kuin tuo nivel (edellisen omistajan ostama). 





Käyntityöskentely meni yllättävän nussakasti, ottaen huomioon että koirat olivat vauhkona vieressä tarhassa ja keli oli mikä oli. Parit väistöt saatiin myös 'läpi' tosin ei me jaksettu keskittyä kuin muutamaan askeleeseen, mutta siitähän se lähtee! Lopuksi nappailin ravipätkiä ja neiti heitteli perää nätisti alkuun, mutta lopulta saatiin nätit ravit molempiin suuntiin. Tänään olin myös itse huomattavasti valmistautuneempi selässä. En siis roikkunut ohjissa ja kieppunut/kaappunut puolelta toiselle. Pystyin ajoittain jopa keskittymään omiin virheisiini ratsastajana ja pyrkiä korjaamaan niitä. Mukava kerta takana, toivottavasti uusi satula löytyisi mahdollisimman pian.
P.S. Kokeilin ensimmäistä kertaa laittaa jotain videopätkiä, joten.. katsokaa ilman ääniä älkääkä kärsikö kovasti huonosta puhelinlaadusta :)
P.P.S. Tiedän, meitä ei suurimmaksi osaksi Lounan kanssa videolla edes näy, kun on musta mustaa vasten. Seuraava hevonen voiskin olla sitten vähän värikkäämpi tapaus (hah)

2 kommenttia:

  1. voi ei voi ei aivan järkyttävä ulkonäkö blogilla :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No pahoittelut jos ei miellytä silmääsi! :) Tarkoitus olikin saada siitä oman näköinen!

      Poista